Wanneer jij de privacy in jouw tuin wil vergroten kan dit door haagplanten aan te schaffen, maar ook bamboe zorgt voor meer privacy.

Haagplanten

Er zijn veel verschillende soorten haagplanten. Waaronder een taxus, thuja, laurier, photinia, cipres, hulst en de Japanse hulst. Deze haagplanten hebben allen verschillende eigenschappen. Ze hebben wel als functie allen om als afscheiding van jouw tuin te dienen of om sfeer toe te voegen aan de tuin.

Het soort haagplant die jij kiest heeft dus vooral te maken met jouw eigen smaak. Houd jij meer van een smalle plant, een wildere plant, een plant die in de winter wel of geen bladeren verliest. Het is daarom belangrijk om goed te informeren over de haagplanten die jij graag wilt aanschaffen. Bij Haagplanten Heijnen vertellen ze jou graag meer over de verschillende soorten.

Bamboe

Ook bamboe is een soort die kan dienen als een haag. De winterharde bamboe groeit snel en biedt daarom snel privacy. Het is belangrijk om de bamboe regelmatig te snoeien omdat deze anders uitgroeit tot een te grote haag.

Bamboe is bij Haagplanten Heijnen verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Fargesia Jiuzhaigou
  • Fargesia Murieliae Jumbo
  • Fargesia Murieliae Simba
  • Fargesia Nitida

Deze hebben allen verschillende eigenschappen en kleuren. Afhankelijk van jouw eigen smaak past een soort het beste bij jou. Voor meer informatie over bamboe als een haagplant kun jij contact opnemen met Haagplanten Heijnen.

Leave a Comment on Haagplanten en Bamboe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *